Metòde Pilates

Pilates és un programa d’entrenament físic i mental que considera el cos i la ment com una unitat, dedicant-se a explorar el potencial de canvi del cos humà. Aquest canvi, que té per meta arribar a un millor funcionament corporal, es basa en l’enfortiment del
centre d’energia, expressió que denomina la circumferència del tronc inferior, sent aquesta l’estructura que suporta i reforça la resta del cos. El segon pilar del mètode és l’aplicació dels sis principis bàsics fonamentals :

  • Concentració
  • Control
  • Centre
  • Fluïdesa en els moviments
  • Respiració
  • Precisió

El mètode Pilates
és la completa coordinació de cos, ment i esperit. Un sistema únic d’exercicis d’estirament i enfortiment desenvolupat per Josep H.Pilates fa gairebé noranta anys que treballa en seqüències de moviments controlats i precisos, amb un equip d’aparells especialitzats dissenyats pel propi Pilates, que oferixen un conjunt de resistències variables a l’esforç muscular que actuen com els propis músculs, combinant aquest treball amb el del terra. Els exercicis es realitzen en diferents posicions evitant sempre l’impacte o la pressió sobre els músculs, les articulacions i els teixits.

Les persones que practiquen amb regularitat aquest mètode desenvolupen el cos d’una forma
harmònica, vigoritzen la ment, eleven l’esperit, milloren la seva postura, es mouen amb major desimboltura, dormen millor i aconsegueixen un cos més fort, flexible i una figura més estilitzada.
Totes les persones independentment de la seva edat o professió poden practicar aquest mètode.